Large-scale GWAS of food liking reveals genetic determinants and genetic correlations with distinct neurophysiological traits

We present the results of a GWAS of food liking conducted on 161,625 participants from the UK-Biobank. Liking was assessed over 139 specific foods using a 9-point scale. Genetic correlations coupled with structural equation modelling identified a multi-level hierarchical map of food-liking with thre...

Celý popis

Uložené v:
Podrobná bibliografia
Vydané v:Nature communications Ročník 13; číslo 1; s. 2743 - 13
Hlavní autori: May-Wilson, Sebastian, Matoba, Nana, Wade, Kaitlin H., Hottenga, Jouke-Jan, Concas, Maria Pina, Mangino, Massimo, Grzeszkowiak, Eryk J., Menni, Cristina, Gasparini, Paolo, Timpson, Nicholas J., Veldhuizen, Maria G., de Geus, Eco, Wilson, James F., Pirastu, Nicola
Médium: Journal Article
Jazyk:English
Vydavateľské údaje: London Nature Publishing Group UK 18.05.2022
Nature Publishing Group
Nature Portfolio
Predmet:
ISSN:2041-1723, 2041-1723
On-line prístup:Získať plný text
Tagy: Pridať tag
Žiadne tagy, Buďte prvý, kto otaguje tento záznam!
Buďte prvý, kto okomentuje tento záznam!
Najprv sa musíte prihlásiť.