Dietary hydrogenated fat increases high-density lipoprotein apoA-I catabolism and decreases low-density lipoprotein apoB-100 catabolism in hypercholesterolemic women

To determine mechanisms contributing to decreased high-density lipoprotein cholesterol (HDL-C) and increased low-density lipoprotein cholesterol (LDL-C) concentrations associated with hydrogenated fat intake, kinetic studies of apoA-I, apoB-100, and apoB-48 were conducted using stable isotopes. Eigh...

Celý popis

Uložené v:
Podrobná bibliografia
Vydané v:Arteriosclerosis, thrombosis, and vascular biology Ročník 24; číslo 6; s. 1092
Hlavní autori: Matthan, Nirupa R, Welty, Francine K, Barrett, P Hugh R, Harausz, Carrie, Dolnikowski, Gregory G, Parks, John S, Eckel, Robert H, Schaefer, Ernst J, Lichtenstein, Alice H
Médium: Journal Article
Jazyk:English
Vydavateľské údaje: United States 01.06.2004
Predmet:
ISSN:1524-4636, 1524-4636
On-line prístup:Zistit podrobnosti o prístupe
Tagy: Pridať tag
Žiadne tagy, Buďte prvý, kto otaguje tento záznam!
Buďte prvý, kto okomentuje tento záznam!
Najprv sa musíte prihlásiť.