Detection of camellia oil adulteration using chemometrics based on fatty acids GC fingerprints and phytosterols GC–MS fingerprints

•Fatty acids and sterols with chemometrics were used to authenticate camellia oil.•PCA can differentiate camellia oil using triterpene alcohols.•PLS-DA can help discriminate the specific adulterated oil types.•PLS can be successfully applied for the adulterated level prediction.•Less than 22 key mar...

Celý popis

Uložené v:
Podrobná bibliografia
Vydané v:Food chemistry Ročník 352; s. 129422
Hlavní autori: Shi, Ting, Wu, Gangcheng, Jin, Qingzhe, Wang, Xingguo
Médium: Journal Article
Jazyk:English
Vydavateľské údaje: England Elsevier Ltd 01.08.2021
Predmet:
ISSN:0308-8146, 1873-7072, 1873-7072
On-line prístup:Získať plný text
Tagy: Pridať tag
Žiadne tagy, Buďte prvý, kto otaguje tento záznam!
Buďte prvý, kto okomentuje tento záznam!
Najprv sa musíte prihlásiť.