Galdera partikulak euskaraz - Monforte, Sergio (Fontes linguae vasconum, 2020)
Lan honetan ekialdeko eta erdialdeko hizkerek polaritatezko galderetan erabiltzen dituzten partikulak aztertzen ditut ikuspuntu sintaktiko batetik: ekialdekoa (-a) Jokatutasun buruan kokatzen dela eta erdialdekoa (al) Denbora Sintagmaren eta Konplementatzaile Sintagmaren arteko Partikula Sintagmaren buruan kokatzen dela proposatzen dut. Ondorio horretara heltzeko, hainbat ebidentziatan oinarritu naiz: a) beste partikulekin ager daitezke?; b) isiltzen dira DenbS-ren elipsiaren ondorioz?; eta, azkenik, c) zehar galderetan erabil daitezke? Datu tipologikoek indartzen dute -a eta al partikulak kokapen berekoak ez direlako hipotesia; KonpS eremuko eta DenbS eremuko partikulak dira, hurrenez hurren.