Nawoord - Wepener, Cas (Die Reis Gaan Inwaarts, 2017)
“Alle mense is soos alle ander mense, soos geen ander mense nie en soos sommige ander mense” merk die Yale teoloog Nora Tisdale (2008:79-87) op. Sommige mense stel belang in die spesifieke Suid-Afrikaanse politieke konteks en geskiedenis en daarom sal die meer betrokke154 romans van Schoeman, waarvan Na die geliefde land (Schoeman, 1972) seker die bekendste is, tot hulle spreek terwyl ander lesers weer min daaraan sal hê. Alle mense is soos geen ander mense nie en gevolglik is daar dalk minder mense wat hulself kan verdiep in sekere van Schoeman (1998) se werke soos byvoorbeeld Verliesfontein.155 Al drie die