Crònica legislativa de Catalunya. Segon semestre de 2021. “Un període caracteritzat per la incipient activitat normativa associada a l’inici de la nova legislatura i per les invectives judicials contra el model lingüístic educatiu” - Ridao i Martín, Joan (Revista de llengua i dret, 2022)
Com és costum, aquesta crònica legislativa recull les normes de tot rang que es relacionen amb els usos, els drets i el règim jurídic del català i l'aranès durant el període de referència, així com els pronunciaments més rellevants de la jurisdicció ordinària que l'afecten. Amb tot, es tracta d'una etapa que es correspon amb els primers mesos de l'executòria del nou Govern i l'inici de la XIII-XIV Legislatura i es caracteritza, doncs, per les escasses normes aprovades. No obstant això, s'hi apleguen les disposicions generals que contenen mesures procedimentals o substantives relacionades amb l'activitat de foment per atendre la normalització lingüística, les relatives a la capacitació lingüística en els processos selectius de personal i les d'avaluació del coneixement del català fora del domini lingüístic. Aquest període està molt condicionat, tanmateix, per l'impacte de la fermesa de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que imposà amb caràcter general un percentatge del 25 % en l'ús del castellà com a llengua vehicular a l'ensenyament no universitari. Per bé que caldrà estar atents als termes amb què aquesta s'executa, el Govern ja ha avançat la intenció d'emprendre les reformes normatives adients.