Van pelgrims en planete: 'n Onderhoud met Ingrid Winterbach - Winterbach, Ingrid; Human, Thys (Tydskrif vir letterkunde, 2021)
Hoe sou die roman gelyk het as jy self die voorbladkunswerk moes verskaf soos wat dit diegeval was tot en met die verskyning van Niggie (2002)? (Hoewel Anne Carson en haar metgesel soos bedevaartgangers op hulle Camino-staptog is, is haar interpretasie van wat 'n pelgrim is besonder verrassend!) Toe het ek gewoon geloop met die idee van pelgrims, en dit-soos Carson-na hartelus uitgebrei. Wat die chat sites betref, het ek sommer my eie reels opgemaak, en wat die sekspoppe betref, is daar volop inligting (en veral foto's) op die internet.