Joan Maragall en l'obra de Joan Perucho - Pere Torra (Haidé, 2021)
L’obra de Joan Perucho es caracteritza per una abundant transtextualitat amb la inclusió de nombroses referències i citacions de textos de tota mena, i de diversa procedència, no sempre literària. En aquest article es ressegueixen els elements que, en els seus llibres, remeten a l’obra i la figura de Joan Maragall. Tot i que Perucho és un autor que es complau a fer difuses les fronteres entre els gèneres, repartirem aquests préstecs entre les categoria literàries de memòries, assaig, poesia, narració i novel·la per traçar els elements bàsics que condicionarien una futura lectura en clau maragalliana de la seva producció. L’empremta de Joan Maragall en l’obra de Joan Perucho és molt més rellevant del que s’ha dit fins ara i compta amb exemples destacats en poesia, narrativa curta i novel·la. La concepció estètica de la poesia i el tractament del mite del Comte Arnau a Les històries naturals constitueixen els punts culminants de la vinculació entre ambdós escriptors.