Інформаційне забезпечення функціонування політичних інститутів: формування теоретико-методологічного каркасу - Ірина Цікул (Історико-політичні проблеми сучасного світу, 2021)
Стаття присвячена дослідженню особливостей формування теоретико-методологічного каркасу інформаційного забезпечення функціонування політичних інститутів. У результаті здійсненого аналізу, інформаційне забезпечення функціонування політичних інститутів визначено як один із напрямів політичної комунікації та елемент інформаційної політики одночасно. На думку автора, воно характеризується подвійною природою, оскільки являє собою одночасно і функцію політичної системи, і складову політичного процесу. Інформаційне забезпечення в політичній сфері передбачає використання всіх наявних у розпорядженні каналів комунікації в інтересах реалізації політичної стратегії і вирішення основних завдань. Окрім цього, інформаційне забезпечення формує свого роду «інформаційну подушку», необхідну для підготовки громадськості до сприятливого сприйняття політичного інституту. Разом з цим, незважаючи на наявні теоретичні розробки, сутність інформаційного забезпечення функціонування політичних інститутів залишається мало дослідженою проблемою політичної науки. Ясність наукового розуміння категорії «інформаційне забезпечення функціонування політичного інституту» ускладняється також нечіткістю тлумачення терміну «забезпечення», що визначає зміст інформаційної діяльності суб’єктів.