Crònica legislativa de la Comunitat Valenciana. Segon semestre de 2023 - Reyes Marzal Raga (Revista de llengua i dret, 2024)
A la crònica del segon semestre de 2023 assenyalem el desmantellament de la política lingüística que, en els últims anys, havia impulsat la normalització del valencià. Tot i que se celebren els 40 anys de la Llei d’ús i ensenyament del valencià, la feblesa d’aquest text, les dilacions i titubejos a l’hora d’implementar-la, així com tot un seguici d’anul·lacions judicials de les polítiques del Botànic dibuixen un escenari desolador per al valencià com a llengua pròpia. La suspensió de l’ensenyament en valencià als territoris de parla castellana, la supressió de diverses institucions i la pressió sobre les competències estatutàries de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua són una bona mostra d’aquest escenari, que només millora amb la modificació del Reglament del Congrés dels Diputats que hi permet l’ús del valencià com a llengua cooficial. També fem esment de l’acció de foment i de l’onomàstica.