As primeiras postas en escena de Valle-Inclán en galego (2017-2018) - Landín Martínez, Pablo (Revista de lengua y literatura catalana, gallega y vasca, 2021)
Pasados oitenta anos da morte de Valle-Inclán (1866-1936), as súas obras pasan a ser de dominio público e algunhas delas represéntanse por primeira vez en galego, lingua vetada polos seus descendentes. Neste artigo analízase as súas primeiras obras representadas nesta lingua durante os anos 2017 e 2018: A cabeza do dragón, Martes de Carnaval e Divinas palabras revolution.