No bicentenario do nacemento de Marcial Valladares: unha cronoloxía da súa biobibliografía - Fernández Salgado, Xosé A. (Revista de lengua y literatura catalana, gallega y vasca, 2021)
Este traballo quere conmemorar o bicentenario do nacemento de Marcial Valladares (1821-1903), un autor fundamental do Rexurdimento galego que se distingue por unha obra pioneira, prolífica e poliédrica que conxuga o literario, o lingüístico e o folclórico. Con este obxectivo, realizamos un relato cronolóxico da súa biobibliografía, resultado de revisar, sistematizar e harmonizar os datos de traballos xa existentes sobre o escritor e lingüista e doutros novos procedentes do rastrexo feito nas páxinas da prensa do século XIX e XX.