ԱՄՆ արտաքին քաղաքկանության փափուկ ուժի ռազմավարությունը Հայաստանի նկատմամբ - Գևորգյան, Նորա (Bulletin of Yerevan University D: International Relations and Political Sciences, 2024)
Գլոբալիզացիայի և աճող բազմամշակութայնության այսօրվա դարաշրջանում համոզելու ուժը նշանակալի ազդեցություն ունի ազգերի և հասարակությունների միջև փոխըմբռնման բարձրացման վրա: Արդի ժամանակներում փափուկ ուժը ավելի հաճախ է օգտագործվում,  որպես համաշխարհային քաղաքականության ժամանակակից դերակատարների, մասնավորապես՝գերտերությունների, արտաքին քաղաքական ռազմավարության հիմնական գործիքներից մեկը։ Սույն հոդվածում քննարկվում են Միացյալ Նահանգների փափուկ ուժը և դրա իրականացումը Հայաստանի Հանրապետությունում: Ուսումնասիրության հիմնական նպատակն է բացահայտել Հայաստանում իրականացվող ԱՄՆ-ի փափուկ ուժի հիմնական նպատակները, ուսումնասիրել ԱՄՆ-ի փափուկ ուժի ուղղությունները, մեխանիզմներն ու գործիքները: Հոդվածը եզրակացնում է, որ Հայաստանում ԱՄՆ փափուկ ուժի ռազմավարության կենտրոնական նպատակներն ուղղված են արևմտյան լիբերալիզմի և ժողովրդավարության մշակույթի խթանմանը, ինչպես նաև երկու հասարակությունների և պետությունների միջև համագործակցության և փոխըմբռնման ամրապնդմանը: ԱՄՆ-ի փափուկ ուժը Հայաստանի նկատմամբ հիմնականում իրականացվում է կրթական ծրագրերի և հարաբերությունների, ինչպես նաև մշակութային, հասարակական և քաղաքացիական դիվանագիտության միջոցով։Միևնույն ժամանակ, ամերիկյան տարբեր գործակալությունների և հիմնադրամների,  հասարակական կազմակերպությունների և հաստատությունների ներկայությունը Հայաստանում նպաստում է ամերիկյան փափուկ ուժի ընդլայնմանը և ամրապնդմանը։