Migration as a Consequence of Globalization: Migrants’Rights in Globalized World - Gevorgyan, Lilit (Bulletin of Yerevan University C: Jurisprudence, 2024)
Migration has become the most egregious consequence of globalization, as the interconnectedness of economies and societies transcends geographical boundaries across the countries of the world. This paper explores the nexus between migration and globalization, with a specific focus on migrants' rights within the context of a globalized economy. It delves into the challenges and opportunities, positives and negatives presented by globalization for migrants, examining how economic, political, social, cultural, and legal factors influence their rights and experiences. By analyzing existing literature and empirical evidence, this paper seeks to elucidate the complexities of migrant rights in the face of global economic forces. Furthermore, it explores policies and recommendations aimed at promoting the protection and empowerment of migrants in the globalized era. Through this examination, the paper aims to contribute to a deeper understanding of the intersection between migration and globalization and to inform more inclusive and equitable policies for migrants worldwide. By exploring the reasons and interconnectedness of globalization and migration, this paper tries to provide some legal perspectives for future consideration. Միգրացիան դարձել է գլոբալիզացիայի ամենաաղաղակող արդյունքը, քանի որ տնտեսությունների և հասարակությունների փոխկապակցվածությունը ներկայումս գերազանցում է աշխարհագրական սահմանները աշխարհի տարբեր հատվածներում: Այս փաստաթուղթը ուսումնասիրում է միգրացիայի և գլոբալացման միջև կապը՝ հատուկ ուշադրություն դարձնելով միգրանտների իրավունքներին գլոբալիզացված տնտեսության համատեքստում: Այն ուսումնասիրում է միգրանտների համար գլոբալիզացիայի կողմից ներկայացված մարտահրավերներն ու հնարավորությունները, դրական և բացասական կողմերը՝ ուսումնասիրելով, թե ինչպես են տնտեսական, քաղաքական, սոցիալական, մշակութային և իրավական գործոնները ազդում նրանց իրավունքների և փորձի վրա: Վերլուծելով առկա գրականությունը և կենցաղային ապացույցները՝ այս փաստաթուղթը փորձում է պարզաբանել միգրանտների իրավունքների բարդությունները՝ ի դեմս համաշխարհային տնտեսական ուժերի: Ավելին, այն ուսումնասիրում է գլոբալացված դարաշրջանում միգրանտների պաշտպանությանն ու հզորացմանը նպաստող քաղաքականություններ և առաջարկություններ: Այս հետազոտության միջոցով աշխատությունը նպատակ ունի նպաստել միգրացիայի և գլոբալիզացիայի խաչմերուկի ավելի խորը ըմբռնմանը և ամբողջ աշխարհում միգրանտների համար ավելի ներառական և արդարացի քաղաքականությանը տեղեկացնելուն: Ուսումնասիրելով գլոբալիզացիայի և միգրացիայի պատճառներն ու փոխկապակցվածությունը՝ այս աշխատությունը փորձում է ապահովել որոշ իրավական հեռանկարներ հետագա քննարկման համար: Миграция стала самым вопиющим последствием глобализации, поскольку взаимосвязь экономик и обществ выходит за пределы географических границ стран мира. В данной статье исследуЕтся связь между миграцией и глобализацией, уделяя особое внимание правам мигрантов в контексте глобализированной экономики. В ней рассматриваются проблемы и возможности, положительные и отрицательные стороны глобализации для мигрантов, исследуЮтся, как экономические, политические, социальные, культурные так и правовые факторы, которые влияют на их права и опыт. Анализируя существующую литературу и эмпирические данные, данная статья стремится пролить свет на сложности прав мигрантов перед лицом глобальных экономических вызовов. Кроме того, в ней исследуются политика и даются рекомендации, направленные на содействие защиты и расширение прав и возможностей мигрантов в эпоху глобализации. Посредством этого исследования статья призвана способствовать более глубокому пониманию взаимосвязи между миграцией и глобализацией и способствовать формированию более инклюзивной и справедливой политики для мигрантов во всем мире. Исследуя причины и взаимосвязь глобализации и миграции, данная статья пытается представить некоторые правовые перспективы для дальнейшего рассмотрения.