Նաիրա Համբարձումյան, Էլպիս Կեսարացյան. Էսսեներ, բանաստեղծություններ, նամակներ - Մակարյան, Ալբերտ (Bulletin of Yerevan University B: Philology, 2025)
«Էդիթ Պրինտ» հրատարակչությունը 2025 թ. լույս է ընծայել գրող, գրականագետ, բանասիրական գիտությունների թեկնածու, դոցենտ Նաիրա Համբարձումյանի կազմած և խմբագրած՝ «Էլպիս Կեսարացյան. Էսսեներ, բանաստեղծություններ, նամակներ» ժողովածուն, որը տպագրվել է գրականագետ, մատենագետ Յովսեփ Նալպանտեանի մեկենասությամբ՝ ՀՀ ԲԳԿԿ-ի «Հասարակական գիտությունների, հայագիտության և հումանիտար գիտությունների բնագավառներում հետազոտություններ-2024» մրցույթի (24SSAH-6B006) շրջանակում: Գիրքը կարևոր ներդրում է հայ մտավորական կանանց գրական ժառանգության վերականգնման, լուսաբանման և հանրայնացման գործում: In 2025, the "Edit Print" publishing house published the collection "Elpis Kesaratsyan. Essays, Poems, Letters", compiled and edited by writer, literary critic, candidate of philological sciences, associate professor Naira Hambardzumyan, which was published under the patronage of literary critic, bibliographer Yovsep Nalbandian, within the framework of the "Research in the Fields of Social Sciences, Armenology and Humanities-2024" competition (24SSAH-6B006) of the RA State Committee for the Promotion of Armenian Literature. The book is an important contribution to the restoration, illumination and popularization of the literary heritage of Armenian intellectual women. В 2025 году издательство «Edit Print» выпустило сборник «Элпис Кесарацян. Очерки, стихи, письма», составленный и отредактированный писателем, литературоведом, кандидатом филологических наук, доцентом Наирой Амбарцумян. Сборник был издан под патронажем литературоведа, библиографа Йовсепа Налбандяна в рамках конкурса «Исследования в области общественных наук, арменоведения и гуманитарных наук-2024» (24SSAH-6B006) Государственного комитета по содействию развитию армянской литературы РА. Книга является важным вкладом в дело восстановления, освещения и популяризации литературного наследия армянских женщин-интеллектуалок.