Հնդկաստանի չմիավորման քաղաքականության դրսեվորումները բազմաբեվեռ աշխարհակարգի ձեվավորման պայմաններում - Ենգոյան, Փայլակ (Bulletin of Yerevan University D: International Relations and Political Sciences, 2024)
Անկախության առաջին իսկ տարիներից Հնդկաստանի ղեկավարությունը նպատակ է դրել վերականգնել երկրի արժանի տեղը համաշխարհային հանրության շարքում՝ տնտեսական, քաղաքական և ռազմական հզորության մեծացման, ինչպես նաև այլ երկրների հետ կապերի զարգացման միջոցով: 2000-ականներից սկսած՝ բազմաբևեռ աշխարհակարգի կայացման սկզբին, չնայած արևմտյան երկրների հետ բավականին զարգացած  հարաբերությունների, Հնկաստանը իր արտաքին քաղաքականության մեջ սկսում է հանդես գալ որպես «գլոբալ Հարավի» շահերի ներկայացուցիչ, իրագործել միջազգային առևտրատնտեսական նախագծեր, խորացնել համագործակցությունը այլ ուժային կենտրոնների հետ և ակտիվություն ցուցաբերել ՇՀԿ և ԲՐԻԿՍ միջազգային կազմակերպություններում՝ նախատեսելով պահպանել բալանսը համաշխարհային տերությունների միջև, ինչպես նա վարվում էր երկբևեռ աշխարհակարգի գոյության ժամանակ։