Why the French Law Against Food Waste is a Scientific Innovation - Derambarsh, Arash (Bulletin of Yerevan University C: Jurisprudence, 2025)
The objective of this analysis is to highlight the urgency of quickly obtaining a new effective law against food waste. Indeed, the alarming situation with regard to the social and environmental emergency requires a change in the law. Indeed, on the one hand an increase in impoverishment in our country and increasingly long queues at the “soup kitchen” and on the other hand the emergence of worrying global warming, citizens expect effective, innovative and adapted legal tools. Let us recall that the French law of 3rd February 2016 had positive consequences that we will study. However, we must go further with a new bill against food waste in order to adapt the legal framework to the current situation. This is the objective of this legal analysis. Целью данного анализа является выявление срочности скорейшего принятия нового эффективного закона против пищевых отходов. Действительно, тревожная ситуация вокруг чрезвычайной социальной и экологической ситуации требует изменения закона. С одной стороны, с ростом бедности во Франции и все более длинными очередями в «суповой столовой», а с другой стороны, с появлением тревожного глобального потепления, граждане ожидают эффективных, инновационных и адаптированных правовых инструментов. Автор статьи ссылается на закон, принятый во Франции 3 февраля 2016 года, который принес положительные результаты, анализируя процесс реализации закона. В статье, принимая во внимание новую ситуацию, предлагается разработать новый законопроект о пищевых отходах, чтобы законодательная база была адаптирована к текущим реалиям. Это и есть цель данного правового анализа. Այս վերլուծության նպատակն է ընդգծել սննդային թափոնների դեմ պայքարի նոր արդյունավետ օրենքի արագ ընդունմանհրատապությունը: Իսկապես, սոցիալական և բնապահպանական արտակարգ իրավիճակի հետ կապված տագնապալի իրավիճակը պահանջում է օրենքի փոփոխություն։ Մի կողմից Ֆրանսիայում աղքատության աճի և «ապուրի խոհանոցում» ավելի ու ավելի երկար հերթերի, մյուս կողմից մտահոգիչ գլոբալ տաքացման ի հայտ գալու պայմաններում քաղաքացիներն ակնկալում են արդյունավետ, նորարարական և հարմարեցված իրավական գործիքներ: Հոդվածագիրն անդրադառնում է 2016 թվականի փետրվարի 3-ին Ֆրանսիայում ընդունված օրենքին, որը դրական արդյունքներ բերեց՝ վերլուծելով օրենքի կիրարկման ընթացքը։ Հոդվածում, հաշվի առնելով ստեղծված նոր իրավիճակը, առաջարկվում է հանդես գալ սննդամթերքի թափոնների դեմ պայքարի նոր օրինագծով, որպեսզի օրենսդրական դաշտը հարմարեցվի ստեղծված իրողություններին։ Սա է այս իրավական վերլուծության նպատակը։