Էրդողանի դիվանագիտությունը. քաղաքագիտական ասպեկտ - Քեռյան, Գարիկ (Bulletin of Yerevan University D: International Relations and Political Sciences, 2023)
Եթե մեկ նախադասությամբ բնութագրենք արդի միջազգային իրադրությունը, թերևս առավել դիպուկ կլինի «անկանխատեսելի գլոբալ միջավայր» արտահայտությունը: Այս խառը, անհասկանալի, երբեմն էլ անտրամաբանական աշխարհաքաղաքական զարգացումներով հագեցած իրականության մեջ բավականին առանձնահատուկ քաղաքական վարքագիծ են դրսևորում Թուրքիայի երկարամյա ղեկավար (2003 թ.-ից վարչապետ, 2014 թ.-ից նախագահ) Էրդողանը և նրա մերձավորագույն իշխանական թիմը: Նրանք ուղղակի փայլում են հմուտ դիվանագիտությամբ: Հարաբերությունների կարգավորումը տարածաշրջանի հարևան պետությունների հետ հայկական պետության պահպանման առաջնային խնդիրներից է, որն էլ հրամայաբար թելադրում է ճկունություն դիվանագիտության մեջ և հակառակորդների պետական ղեկավարների կարողությունների ճանաչում ու գնահատում: Այս առումով Էրդողանի դիվանագիտության առանձնահատկությունների և կիրառման դրսևորումների հետազոտությունը արդիական նշանակություն ունի: