Magfüggvényen alapuló belsőpontos algoritmus megvalósítása súlyozott lineáris komplementaritási feladatokra - Darvay, Zsolt; Máthé, Edina (Műszaki Tudományos Közlemények, 2025)
Súlyozott lineáris komplementaritási feladatok megoldását vizsgáljuk olyan belsőpontos algoritmusokkal, melyekre a keresési irányokat egy sajátos magfüggvénnyel határozzuk meg. Hatékonyabb megvalósítás érdekében az elméleti szempontból jól működő algoritmuson módosításokat végzünk. Az így kapott módszereket egy Python programozási nyelvben írt kóddal elemezzük. Numerikus eredményeket mutatunk be olyan feladatokra, amelyeknek a megoldása az eddigi elméleti eredmények alapján csak nagyon magas iterációszámmal volna lehetséges.