МЕТОДИКА НАВЧАННЯ УЧНІВ РОЗВ’ЯЗУВАННЯ ЗАДАЧ З ОПРАЦЮВАННЯ МАСИВІВ У СЕРЕДОВИЩІ ВІЗУАЛЬНОГО ПРОГРАМУВАННЯ DELPHI - Bazurin, Vitalii M. (Information technologies and learning tools, 2015)
Delphi visual programming environment provides ample opportunities for visual mapping arrays. There are a number of Delphi screen form components, which help you to visualize the array on the form. Processing arrays programs in Delphi environment have their differences from the same programs in Pascal. The article describes these differences. Also, the features of student learning methods for solving problems of array processing using Delphi visual components are highlighted. It has been exposed sequence and logic of the teaching material on arrays processing using TStringGrid and TMemo components. Визуальная среда программирования Delphi предоставляет широкие возможности наглядного отображения массивов. Существует ряд компонентов экранной формы Delphi, с помощью которых можно наглядно отобразить массив на форме. Программы по разработке массивов в среде Delphi имеют свои отличия от таких же программ на Паскале. В статье раскрыто эти различия. Также раскрыты особенности методики обучения учащихся решению задач по обработке массивов с использованием визуальных компонентов Delphi. Раскрыто последовательность и логику изложения учебного материала по разработке массивов с использованием компонентов TStringGrid и TMemo. Візуальне середовище програмування Delphi надає широкі можливості щодо наочного відображення масивів. Існує низка компонентів екранної форми Delphi, за допомогою яких можна наочно відобразити масив на формі. Наразі існують відмінності опрацювання масивів мовою Паскаль і в середовищі програмування Delphi. У статті розкрито зазначені особливості й описано елементи методики навчання учнів розв’язування навчальних задач з використанням візуальних компонентів Delphi, зокрема послідовність і логіку викладення навчального матеріалу з опрацювання масивів з використанням компонентів TStringGrid і TMemo.