РОЗРОБКА В’ЯЗАНО-ПАЯНИХ СІТОК-БЛИСКАВКОВІДВОДІВ З БЕЗСВИНЦЕВИМ ПРИПОЄМ ДЛЯ ЗАХИСТУ ПОЛІМЕРНИХ КОМПОЗИТІВ ВІД ДІЇ ПРЯМОГО УДАРУ БЛИСКАВКИ - Vishnyakov, L. R.; Krasovskyy, V. P.; Kokhana, I. N.; Chernyavsky, I. I.; Kokhanyi, V. A.; Yaremenko, O. P.; Krasovskyа, N. A. (Технологические системы, 2018)
Розглянуто механізм дисипації енергії блискавки при прямому влученні у вуглецьпластикову конструкцію, що захищена сіткою-блискавковідводом. Запропонована геометрична модель струмовідводної структури в’язано-паяної сітки з електричними структурними ланцюгами, що визначають електропровідність сітчастого полотна, розроблена методика розрахунку питомого поверхневого електроопору. Розроблено методичний підхід для дослідження кутів змочування міді безсвинцевими припоями, вивчені їх питомі електричні опори. Як припій сітчастого блискавковідводу рекомендовано застосовувати безсвинцевий сплав типу SAC (Sn-3,8%Ag-0,7%Cu).