Influence of a 3-month low-calorie Mediterranean diet compared to the vegetarian diet on human gut microbiota and SCFA: the CARDIVEG Study
Purpose We evaluated the effect of low-calorie mediterranean (MD) and vegetarian (VD) diets on gut microbiome (GM) composition and short-chain-fatty acids (SCFA) production. Methods We performed next generation sequencing (NGS) of 16S rRNA and SCFA analysis on fecal samples of 23 overweight omnivore...
Uložené v:
| Vydané v: | European journal of nutrition Ročník 59; číslo 5; s. 2011 - 2024 |
|---|---|
| Hlavní autori: | , , , , , , , , , , , , , , |
| Médium: | Journal Article |
| Jazyk: | English |
| Vydavateľské údaje: |
Berlin/Heidelberg
Springer Berlin Heidelberg
01.08.2020
Springer Nature B.V |
| Predmet: | |
| ISSN: | 1436-6207, 1436-6215, 1436-6215 |
| On-line prístup: | Získať plný text |
| Tagy: |
Pridať tag
Žiadne tagy, Buďte prvý, kto otaguje tento záznam!
|
Buďte prvý, kto okomentuje tento záznam!