Comprehensive study of phenolic profile and biochemical activity of monovarietal red and white wines from Fruška Gora region, Serbia

•Red wines had up to 60 times higher levels of phenolic compounds than white wines.•Hydroxycinnamic acids were a characteristic of white wines.•Anthocyanins were responsible for the highest variations between varieties.•Epicatechin and some phenolic acids could be a terroir characteristic of Fruška...

Celý popis

Uložené v:
Podrobná bibliografia
Vydané v:Food chemistry Ročník 448; s. 139099
Hlavní autori: Pintać Šarac, Diandra, Torović, Ljilja, Orčić, Dejan, Mimica-Dukić, Neda, Đorđević, Tatjana, Lesjak, Marija
Médium: Journal Article
Jazyk:English
Vydavateľské údaje: England Elsevier Ltd 01.08.2024
Predmet:
ISSN:0308-8146, 1873-7072, 1873-7072
On-line prístup:Získať plný text
Tagy: Pridať tag
Žiadne tagy, Buďte prvý, kto otaguje tento záznam!
Buďte prvý, kto okomentuje tento záznam!
Najprv sa musíte prihlásiť.