Sulfur doped graphene quantum dots as a potential sensitive fluorescent probe for the detection of quercetin

•Design and synthesis of a novel fluorescent sensing probe.•Quenching in fluorescence of SGQDs by quercetin was explained through the inner filter effect (IFE).•IFE-based fluorescent probe was developed to detect quercetin in real-time red wine samples.•Fluorescent probe exhibited virtues of rapidit...

Celý popis

Uložené v:
Podrobná bibliografia
Vydané v:Food chemistry Ročník 317; s. 126457
Hlavní autori: Kadian, Sachin, Manik, Gaurav
Médium: Journal Article
Jazyk:English
Vydavateľské údaje: England Elsevier Ltd 01.07.2020
Predmet:
ISSN:0308-8146, 1873-7072, 1873-7072
On-line prístup:Získať plný text
Tagy: Pridať tag
Žiadne tagy, Buďte prvý, kto otaguje tento záznam!
Buďte prvý, kto okomentuje tento záznam!
Najprv sa musíte prihlásiť.