Hospital food management: a multi-objective approach to reduce waste and costs

•The MIP bi-objective model can reduce food waste by 19.70 % and cost by 32.66 %.•On average, children waste 35.43 % of their meals, and eat 41.32 g less than adults.•The pediatric ward has the most food waste per meal, leading to a 20 % reduction.•The vegetarian diet exhibits the highest food waste...

Celý popis

Uložené v:
Podrobná bibliografia
Vydané v:Waste management (Elmsford) Ročník 175; s. 12 - 21
Hlavní autori: Arriz-Jorquiera, Mariana, Acuna, Jorge A., Rodríguez-Carbó, Marian, Zayas-Castro, José L.
Médium: Journal Article
Jazyk:English
Vydavateľské údaje: United States Elsevier Ltd 01.03.2024
Predmet:
ISSN:0956-053X, 1879-2456, 1879-2456
On-line prístup:Získať plný text
Tagy: Pridať tag
Žiadne tagy, Buďte prvý, kto otaguje tento záznam!
Buďte prvý, kto okomentuje tento záznam!
Najprv sa musíte prihlásiť.