ЗАЛУЧЕННЯ СВІТОВОГО ДОСВІДУ ПІДГОТОВКИ ВЧИТЕЛІВ-ПРОФЕСІОНАЛІВ ДО ІННОВАЦІЙНИХ ПРОГРАМ В УКРАЇНІ - Dementievska, Nina P. (Information technologies and learning tools, 2011)
Професійний розвиток учителів може бути більш ефективним за допомогою комп’ютерних технологій, наприклад, таких як створення Інтернет-спільнот фахівців-практиків, де здійснюється постійна підтримка різноманітного віртуального навчання із забезпеченням навчання банком мультимедійних навчальних об'єктів і використанням інтерактивних інструментів Веб 2.0. З початку 2009 року в Україні впроваджується програма «Шлях до успіху», адаптована до Державних освітніх стандартів України. Комп’ютерні технології в програмі використані як засіб розвитку і формування навичок 21 століття. Підвищення ІКТ компетентності викладачів здійснюється через мережеві спільноти викладачів і залучення викладачів до дистанційних курсів.