УПРАВЛІНСЬКИЙ ОБЛІК В УМОВАХ ЗАСТОСУВАННЯ ІННОВАЦІЙНИХ АГРОТЕХНОЛОГІЙ - Panchenko Olha (International Journal of Innovative Technologies in Economy, 2021)
У статті досліджено місце інноваційної діяльності у процесі життєвого циклу підприємства. Наведено особливості побудови управлінського обліку в сільськогосподарських підприємствах із використанням інновацій. Визначено місце інноваційної діяльності в процесі провадження господарської діяльності сільськогосподарським суб’єктом господарювання. Установлено, що між управлінським облік та інноваційними агротехнологіями існує взаємодія, побудована на основі двостороннього взаємозв’язку та безпосереднього впливу один на одного. Розроблено блок-схему побудови та функціонування управлінського обліку у взаємодії та взаємозалежності з усіма компонентами підприємства як єдиного цілісного механізму, яка дозволяє визначити особливості впровадження інноваційних агротехнологій. Графічно зображено схематичне співвідношення доходів і витрат при впровадженні інноваційних агротехнологій.  Запропоновано класифікацію доходів і витрат за рядом ознак щодо упровадження інноваційних агротехнологій, виходячи з особливостей середньостатистичного сільськогосподарського суб’єкта господарювання.