Методика оцінювання психологічного впливу - Snitsarenko, Petro N.; Katsalap, Vitaliy A. (Sučasnì ìnformacìjnì tehnologìï u sferì bezpeki ta oboroni, 2018)
У даній статті викладено підхід щодо розробки шляхом експертних процедур методики виявлення та кількісної оцінки негативного інформаційно-психологічного впливу на особовий склад військ (сил) як невід’ємної складової системи протидії такому впливу за кібернетичним принципом.