Закономірності тиреоїдної модуляції фізіологічних ефектів адреналіну - Stanishevskaya, Tetayna (Naukovij vìsnik Shìdnoêvropejsʹkogo nacìonalʹnogo unìversitetu ìmenì Lesì Ukraïnki. Serìâ: Bìologìčnì nauki (Online), 2018)
Виявлено закономірності у ступені ефективності адренергічної стимуляції скелетного м’яза. У межах фізіологічної шкали і за її межами, у діапазоні 8,8–11,5 пмоль/л, вираженість активації адреналіном функ-ціональних показників наростає, у секторі 8,8–20 пмоль/л вона послаблюється, а потім (21–45 пмоль/л) повністю зникає або ж інвертується.