Цікава книга про читання у наш час - Семенюк, Едуард Павлович (Tehnologìâ ì tehnìka drukarstva (Online), 2010)
Реферативний опис розділів монографії, присвяченій аналізу стану сучасної культури, філософії та вцілому проблеми вільного часу та читання.