ТРАНСФОРМАЦІЯ ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ АГРОСЕКТОРУ УКРАЇНИ В УМОВАХ ІНТЕГРАЦІЇ ДО ЄС - Петренко, К. В.; Золотоверх, Л. В. (Ekonomichnyĭ visnyk NTUU "KPI", 2024)
Дана стаття аналізує трансформацію економічного розвитку агросектору України в контексті інтеграції до Європейського Союзу. Зосереджуючись на взаємозв'язку між інтеграційними процесами та розвитком сільського господарства, стаття висвітлює ключові аспекти трансформації, включаючи зміни в законодавстві, торговельні угоди, стандарти якості та конкурентоспроможність продукції зеленої економіки. Дослідження базується на аналізі актуальних даних та літератури, що дозволяє виявити виклики та можливості, які виникають внаслідок інтеграції до ЄС. Висновки статті спрямовані на розробку стратегій та політик, сприяючи сталому розвитку агросектору України в умовах євроінтеграції.. Автори аналізують ключові виклики та можливості, з якими стикається українське сільське господарство на шляху до євроінтеграції.