Застосування методу сегментації на основі моделей нейронних мереж для вирішення задач розпізнавання номерних знаків - Яковлев, А. (Adaptivni sistemi avtomatičnogo upravlinnâ (Online), 2024)
Через мінливість навколишнього середовища реального світу існуючі підходи не завжди можуть бути ефективними при вирішенні завдання розпізнавання номерного знаку. Нейромережі, що використовуються в галузі розпізнавання образів та є активно досліджуваними сьогодні мають потенціал до підвищення якісних характеристик при вирішенні подібних завдань в галузі розпізнавання. В даній статті проведено огляд застосування методу сегментації на основі моделей нейронних мереж для вирішення задач розпізнавання номерних знаків. Отримані результати продемонстровано на вирішенні практичного завдання та доведено ефективність запропонованого підходу. Бібл. 11, іл. 6