РОЗБУДОВА ДЕРЖАВНО-ПРИВАТНОГО ПАРТНЕРСТВА ЯК ІНСТРУМЕНТУ ПІДВИЩЕННЯ АСЕКУРАЦІЇ ПРОДОВОЛЬЧОЇ БЕЗПЕКИ ДЛЯ ПІСЛЯ ВОЄННОГО ВІДТВОРЕННЯ - Шинькович, А. В. (Ekonomichnyĭ visnyk NTUU "KPI", 2025)
У статті уточнено змістове наповнення поняття „державно-приватне партнерство”, розглянуто його довоєнний та сучасний стан в агропродовольчій сфери України, виявлено проблеми і бар’єри для його розвитку. Розроблено обґрунтовані пропозиції щодо розбудови державно-приватного партнерства, як інструменту підвищення потенціалу асекурації продовольчої безпеки для післявоєнного відтворення. Наголошено, що запропоновані заходи та ініціативи допоможуть зміцнити державно-приватне партнерство як ефективний інструмент для підвищення потенціалу асекурації продовольчої безпеки в умовах післявоєнного відтворення, що буде генерувати численні переваги, а активізація співпраці між державою та приватним сектором підвищить ефективність, продуктивність, інноваційність, стійкість, інклюзивність та автономність агропродовольчої сфери.