ІДЕНТИФІКАЦІЯ ДИДЖИТАЛІЗАЦІЇ ЯК НАПРЯМУ ІННОВАЦІЙНОГО РОЗВИТКУ СУЧАСНОГО ПІДПРИЄМСТВА - Роєва, Ольга; Онешко, Світлана; Суліма, Наталія; Саєнко, Володимир; Макурін, Андрій (Fìnansovo-kreditna dìâlʹnìstʹ: problemi teorìì̈ ta praktiki (Online), 2023)
Відповідно до умов розвитку сучасної економіки, перед бізнесом стоїть завдання максимально ефективного використання ресурсів та забезпечення можливостей для постійного стабільного утримання власних ринкових позицій. Усе це можливе виключно за умови слідування сучасним тенденціям, однією з яких на сьогодні є диджиталізація суспільних і економічних процесів, діяльності підприємств та організацій. Для розуміння ступеня активності впровадження підходів диджиталізації у функціонування підприємств варто приділити увагу аналізу статистичних даних та визначити основні напрями покращення економічної ситуації на підприємствах за умов активного впровадження й використання сучасних цифрових технологій. Метою дослідження є проведення економіко-статистичного аналізу основних показників диджиталізації українських підприємств та розробка відповідних рекомендацій за результатами такого аналізу. Під час дослідження були використані такі методи: економіко-статистичного аналізу, дедукції та індукції, метод порівнянь, графічні методи. За результатами дослідження визначено основні тенденції інноваційної діяльності українських підприємств, витрати на інновації та джерела фінансування інноваційної діяльності. Запропоновано низку рекомендацій щодо підвищення ефективності процесу диджиталізації на українських підприємствах. Сформовані рекомендації можуть бути використані державними керівниками та менеджментом підприємств як основа для ухвалення управлінських рішень щодо процесу диджиталізації на підприємствах.