СУТНІСТЬ ТА КЛАСИФІКАЦІЯ НЕОБОРОТНИХ АКТИВІВ В КОНТЕКСТІ ЇХ ОБЛІКУ - Ткаченко, Олександр; Шатрава, Алла (Ekonomìka ta suspìlʹstvo, 2024)
У статті розглянуто сутність і класифікацію необоротних активів підприємства в контексті їх обліку. Доведено, що класифікація необоротних активів є важливою для розуміння їхньої ролі у діяльності підприємства та забезпечення відповідного обліку. Запропоновано авторське визначення сутності необоротних активів, як ресурсів, які використовуються підприємством у довгостроковій перспективі і забезпечують стабільні економічні вигоди. В статті запропонована класифікація активів необоротних, котра дозволяє підприємству правильно вести облік, планувати амортизаційні витрати, оцінювати фінансовий стан та формувати стратегії розвитку. В статті згруповано фундаментальні етапи послідовності здійснення первинного обліку необоротних активів. Доведено, що первинний облік необоротних активів є ключовим елементом в управлінні майном підприємства, забезпечуючи його ефективне використання і збереження.