СОЦІАЛЬНИЙ МЕДІА МАРКЕТИНГ ЯК СКЛАДОВА МАРКЕТИНГОВОЇ КОМУНІКАЦІЙНОЇ ПОЛІТИКИ ПІДПРИЄМСТВА - Бабаченко, Лариса; Вербицька, Анна; Голенок, Богдан (Ekonomìka ta suspìlʹstvo, 2023)
В статті досліджено соціальні медіа як невід’ємну складову маркетингової комунікаційної політики будь-якого підприємства на сучасному етапі розвитку ринкових відносин. Визначено головну мету соціальних медіа для просування товарів підприємства, зокрема встановлено, що соціальні медіа дозволяють підприємству залучити та утримувати увагу цільової аудиторії, формувати позитивний імідж компанії, формувати бренд, просувати товари та послуги на ринку. Також визначено завдання соціального медіа маркетингу, які полягають в інформуванні цільової аудиторії або потенційних споживачів про появу нового товару, про зміну ціни, пояснення особливостей товару та його застосування, а також в формуванні лояльності споживачів до бренду, товару, підприємства, нагадування споживачам про те, що товар може стати їм потрібним у найближчому майбутньому, забезпечення підтримки поінформованості про товар або послугу на вищому рівні. Також соціальні медіа використовуються з метою підкріплення рішення споживачів про здійснення правильного вибору.