ФІНАНСОВИЙ МЕНЕДЖМЕНТ ІТ-ІННОВАЦІЙ У ЗОВНІШНЬОЕКОНОМІЧНИХ МАРКЕТИНГОВИХ ПРОЄКТАХ ПІДПРИЄМСТВ-ІНВЕСТОРІВ - Галич, Олександр; Федірець, Олег; Литвинов, Євгеній; Чопик, Олександр; Мироненко, Вадим; Квіта, Галина (Fìnansovo-kreditna dìâlʹnìstʹ: problemi teorìì̈ ta praktiki (Online), 2025)
У статті розглянуто актуальні аспекти фінансового менеджменту ІТ-інновацій у контексті зовнішньоекономічної діяльності агропереробних підприємств-інвесторів західного регіону України. Дослідження ґрунтується на комплексному аналізі фінансових, інвестиційних і маркетингових показників чотирьох провідних підприємств, які активно інтегрують цифрові технології у свою діяльність і виходять на міжнародні ринки. Автори обґрунтовують доцільність і ефективність застосування новітнього інструментарію фінансового контролінгу, враховуючи рівень інтернаціоналізації, індекси інноваційного розвитку та економічну динаміку кожного підприємства. Особливу увагу приділено побудові складної моделі оцінювання фінансового управління ІТ-інноваціями, яка дозволяє системно виміряти інтегральний ефект цифрових трансформацій на фінансово-економічну стійкість, експортну здатність і стратегічну конкурентоспроможність компаній. Аналіз результатів виявив і сильні сторони впровадження ІТ-інновацій у зовнішньоекономічну діяльність, і потенційні вектори подальшого зростання, зокрема в аспектах аналітики, цифрової інтеграції та стратегічного управління маркетингом. Результати дослідження підтверджують, що цифровізація фінансового управління здатна суттєво посилити ефективність міжнародних проєктів, сприяючи економічній адаптивності та інноваційній сталості підприємств в умовах глобальної конкуренції.