ПСИХОЛОГІЧНІ АСПЕКТИ ВИКОРИСТАННЯ ГЛИБИННИХ ІНТЕРВ’Ю У БІЗНЕС-ДОСЛІДЖЕННЯХ ТА УПРАВЛІННІ БІЗНЕС-ПРОЦЕСАМИ ІННОВАЦІЙНИХ ПІДПРИЄМСТВ - Тіщенко, Ірина (Ekonomìka ta suspìlʹstvo, 2024)
Стаття досліджує психологічні аспекти використання глибинних інтерв’ю як інструменту якісного бізнес-дослідження та управління бізнес-процесами інноваційних підприємств. У дослідженні акцентується увага на практичному застосуванні цього методу для глибокого аналізу клієнтських потреб, мотивацій та поведінкових особливостей, що сприяє створенню клієнтоорієнтованих стратегій та вдосконаленню корпоративного управління. Особливу увагу приділено емпіричним даним, отриманим у межах дослідження мешканців елітних житлових комплексів, які демонструють практичний вплив глибинного інтерв’ю на ухвалення стратегічних рішень та інноваційних підходів у бізнесі. Розглядаються приклади успішного використання цього методу в управлінні бізнес-процесами, включаючи оптимізацію внутрішніх процесів, підвищення ефективності комунікацій та розвиток нових продуктів і послуг. Зроблено висновок, що застосування глибинних інтерв’ю дозволяє інноваційним підприємствам отримати конкурентні переваги в сучасному динамічному середовищі, більш точно розуміючи потреби та очікування клієнтів, що веде до підвищення рівня задоволеності та лояльності споживачів.