РОЗРОБКА МЕХАНІЗМУ ВПРОВАДЖЕННЯ КАДРОВОГО АУДИТУ ЯК ІНСТРУМЕНТУ УПРАВЛІННЯ РИЗИКАМИ КОМПАНІЇ - Мотузенко, Оксана (Ekonomìka ta suspìlʹstvo, 2025)
У статті обґрунтовано необхідність впровадження кадрового аудиту як ефективного інструменту управління ризиками компанії в умовах нестабільності зовнішнього середовища. Автором розроблено механізм кадрового аудиту, що інтегрується в систему ризик-менеджменту та охоплює етапи підготовки, аналізу документації, оцінки відповідності персоналу стратегічним цілям компанії, ідентифікації ризиків та формування рекомендацій. Запропоновано етапи механізму впровадження кадрового аудиту та визначено його функціональні складові: фінансова, стратегічна, інформаційна, комплаєнс та операційна. Практична цінність роботи полягає в підвищенні ефективності HR-процесів, мінімізації кадрових ризиків і посиленні корпоративної стійкості. Запропоновано авторське визначення кадрового аудиту як системного механізму управління персоналом, спрямованого на досягнення стратегічних цілей підприємства.