УПРАВЛІНСЬКИЙ ОБЛІК БІЗНЕС-ПРОЦЕСІВ В УМОВАХ ДІДЖИТАЛІЗАЦІЇ - Склярук, Ірина; Вовк, Ніна (Ekonomìka ta suspìlʹstvo, 2024)
У статті розглянуто особливості управлінського обліку в умовах цифрової трансформації та сучасного бізнес-середовища. Розкрито сутність управлінського обліку, його роль в діяльності суб’єкта господарювання та визначено напрями подальших досліджень. Проаналізовано теоретичні аспекти, розвиток та особливості впливу цифровізації на управлінську практику. Приділено увагу впливу чинників бізнес-середовища на бізнес-процеси, що вимагає гнучкості в управлінні ризиками та фінансами. На основі проведеного аналізу ринку сучасних ІТ-продуктів для управлінського обліку та управління бізнес-процесами зазначено цифрові інструменти, зокрема, системи ERP, виокремлено їх переваги та недоліки. Систематизовано перелік груп та видів цифрових інструментів для управлінського обліку бізнес-процесів в розрізі особливостей їх функціонального призначення та набору функціоналу. Наведено схему процесу інтеграції діджитал-технологій та інструментів в середовище управлінського обліку та управління.