РУХ ІНФОРМАЦІЇ В ОБЛІКУ ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ РОБІТНИКІВ СТАЛЕПЛАВИЛЬНОГО ЦЕХУ - Распопова, Юлія; Акімова, Тетяна; Денисова, Наталія (Ekonomìka ta suspìlʹstvo, 2025)
Для реалізації на практиці удосконаленої системи матеріального стимулювання робітників сталеплавильного цеху створено детальне інформаційне забезпечення, що включає інформацію про первинні документи, показники й умови стимулювання робітників до випуску якісної сталі. Такі умови стимулювання базуються на застосовуванні відрядно-преміальної системи оплати праці з визначенням відрядного заробітку робітників окремого підрозділу цеху за результатами конкретного циклу виготовлення сталі та використанням запропонованих оціночних показників: коефіцієнта забезпечення якості конкретним підрозділом цеху і коефіцієнта можливості використання виплавленої сталі. Виділено інформаційні потоки, що забезпечують процес розрахунку заробітної плати основних робітників сталеплавильного цеху після зміни умов системи їх матеріального стимулювання.