МІЖНАРОДНІ БІЗНЕС-СТРАТЕГІЇ ЦИФРОВОЇ ТРАНСФОРМАЦІЇ В УМОВАХ «СУСПІЛЬСТВА 5.0» - Величко, Катерина; Тимохова, Галина; Євтушенко, Ганна (Ekonomìka ta suspìlʹstvo, 2023)
У статті розглянуто особливості реалізації цифрової трансформації бізнес-процесів у контексті функціонування концепції «Суспільство 5.0», в основі якої лежить ідея інтеграції цифрових технологій у всі аспекти життя суспільства. Зазначено, що концепція «Суспільство 5.0» передбачає, що за допомогою інноваційних технологій, таких як Інтернет речей, штучний інтелект та блокчейн, можна досягти покращення ефективності бізнес-процесів та підвищити якість продуктів та послуг. Розглянуто досвід Японії, яка саме запропонувала концепцію «Суспільство 5.0» як концепцію суспільства майбутнього, що спрямована на розумне поєднання технологічного прогресу з покращенням якості життя людей. Доведено, що міжнародні стратегії цифрової трансформації відіграють важливу роль у розвитку економіки, конкурентоспроможності підприємств та вирішенні глобальних викликів, що стоять перед сучасним світом, а дослідження міжнародних бізнес-стратегій цифрової трансформації в умовах «Суспільства 5.0» дозволяє зрозуміти та проаналізувати особливості цих стратегій і їх вплив на діяльність економічних суб’єктів та економіку країн.