ДЕЯКІ АСПЕКТИ РОЗВИТКУ СМАРТ ПРОМИСЛОВОСТІ УКРАЇНИ - Гурочкіна, Вікторія; Рєзнік, Сергій (Ekonomìka ta suspìlʹstvo, 2022)
У даній статті було розглянуто аспекти розвитку смарт промисловості в Україні. Для початку нами був розглянутий розвиток світового ринку технологій та галузі програмного забезпечення, які і є початку виникнення смарт промисловості. На основі аналізу світового ринку технологій нами було виявлено, що за останні роки на ньому спостерігалось значне збільшення у зв’язку зі збільшенням попиту на технології зі сторони міжнародних компаній. Наступним нами були досліджені основні аспекти формування та розвитку смарт промисловості в Україні на прикладі підприємств АПК. Нами було досліджено, що підприємства, які використовують інноваційні технології в своїй діяльності не тільки покращили фінансові результати своєї діяльності, але й успішно працюють на міжнародних ринках. В підсумку ми визначили вплив війни в Україні на рівень розвитку ринку високих технологій в світі в Україні. Війна, яку почала РФ негативно вплинула на розвиток інноваційних технологій в нашій державі та не опосередковано на світовий, адже з кожним роком позиції України на світовому технологічному ринку міцнішаюсь та наша держава поступово інтегрується у міжнародний технологічний простір.