ВИКОРИСТАННЯ ІНСТРУМЕНТІВ ПОВЕДІНКОВОЇ ТА ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНОЇ ЕКОНОМІКИ ДЛЯ УПРАВЛІННЯ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНІСТЮ ПІДПРИЄМСТВА - Олійник, Наталія; Болгар, Максим; Михайлюк, Андрій (Ekonomìka ta suspìlʹstvo, 2024)
Стаття присвячена актуальним питанням доцільності використання інструментів поведінкової та експериментальної економіки для управління конкурентоспроможністю підприємства. Визначено теоретичні засади тлумачення дефініції «конкурентоспроможність підприємства», яку доцільно позиціонувати не лише як поточну ефективність та ступінь реалізації потенційних можливостей підприємства по надбанню та утриманню впродовж тривалого періоду часу конкурентних переваг, але і як динаміку пристосування підприємства до змінних умов внутрішнього та зовнішнього середовища. Проаналізовано зміни в діяльності бізнесу із початком вторгнення російської федерації. Ідентифіковано сукупність чинників, що забезпечують конкурентні переваги підприємства. Виокремлено інструменти поведінкової та експериментальної економіки для управління конкурентоспроможністю підприємства.