ІНСТИТУЦІОНАЛЬНА ДОМІНАНТА АДАПТАЦІЇ УПРАВЛІННЯ БІЗНЕС-ПРОЦЕСАМИ ДО УМОВ РОЗВИТКУ ІНФОРМАЦІЙНОГО СУСПІЛЬСТВА В УКРАЇНІ - Уманець, Тетяна; Шлафман, Наталія; Бондаренко, Олена (Ekonomìka ta suspìlʹstvo, 2023)
В статті досліджено інституціональну складову рефлексивно-активного середовища підприємництва як домінанту адаптації управління бізнес-процесами до умов розвитку інформаційного суспільства економіки України. Визначено складові частини рефлексивно-активного середовища підприємництва: інформаційно-комунікаційну, інституціональну та інструменти цифрової економіки, які класифіковано за функціями, що вони виконують та за технологіями. Досліджено кроки Уряду щодо трансформації інституційної складової до умов розвитку інформаційного суспільства економіки України та виявлено існуючі прогалини. Розроблено рекомендації щодо вдосконалення інституційної складової рефлексивно-активного середовища підприємництва з метою цифрової трансформації та адаптації управління бізнес-процесами вітчизняних підприємницьких структур до умов розвитку інформаційного суспільства в Україні.