РОЛЬ І МІСЦЕ СМАРТ-ТЕХНОЛОГІЙ В СТРАТЕГІЧНОМУ УПРАВЛІННІ БІЗНЕС-ОРГАНІЗАЦІЙ - Стаєцький, Микола (Ekonomìka ta suspìlʹstvo, 2025)
Стаття присвячена дослідженню ролі та місця смарт-технологій у стратегічному управлінні бізнес-організацій в умовах цифрової трансформації. Розглянуто основні підходи до прийняття стратегічних рішень: раціональний, ситуаційний, заснований на даних та конкурентний. Названо ключові смарт-технології (Big Data, штучний інтелект, Інтернет речей, системи підтримки прийняття рішень), які допомагають компаніям ефективно адаптуватися до мінливих ринкових умов та підвищувати конкурентоспроможність. Наведено приклади успішного використання смарт-технологій як міжнародними корпораціями, так і українськими компаніями. Обґрунтовано, що використання смарт-технологій є ключовим фактором успіху для підприємств, які прагнуть підвищити ефективність бізнес-процесів та забезпечити сталий розвиток.