КОНТЕНТ-АНАЛІЗ ПОНЯТТЯ «КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНІСТЬ ПІДПРИЄМСТВА» - Бочарова, Юлія; Бадіца, Антон (Ekonomìka ta suspìlʹstvo, 2024)
У зв’язку із щорічним підвищенням вимог до підприємств зі сторони споживачів та інтенсифікацією конкуренції на більшості товарних ринків і ринків послуг, виникає необхідність у перегляді такого поняття, як «конкурентоспроможність підприємства». Метою даного дослідження є проведення контент-аналізу авторських підходів до розуміння сутності поняття «конкурентоспроможність підприємства», їх систематизація. При здійсненні дослідження були використані наступні методи: дедукція, контент-аналіз, порівняння, систематизація та узагальнення. Як результат, було визначено, що на сучасному етапі розвитку теорії конкурентоспроможності виділяються щонайменше вісім наукових підходів щодо тлумачення поняття «конкурентоспроможність підприємства», зокрема стратегічний, порівняльний, системний, цілісно-комплексний, комплексно-системний, інтегрований, економічний та продуктовий підходи.