СТРАТЕГІЧНІ ІМПЕРАТИВИ РОЗВИТКУ СИСТЕМИ ВІДКРИТОСТІ МІСТ УКРАЇНИ - Панкова, Людмила (Ekonomìka ta suspìlʹstvo, 2024)
Статтю присвячено актуальному питанню формування та забезпечення системи відкритості міст України, що є важливим аспектом розвитку сучасного суспільства в умовах поширення інноваційного та інформаційного прогресу. Зазначено, що стратегічні імперативи розвитку цієї системи включають в себе забезпечення прозорості у діяльності місцевих органів влади, підвищення доступності інформації для громадськості, створення умов для активної участі громадян у процесах прийняття рішень. Наведено схему формування та реалізації стратегічних імперативів системи відкритості міст. Визначено та розкрито зміст стратегічних імперативів прямої та опосередкованої дії в системі відкритості міст. Доведено, що важливим питанням, яке потребує свого наукового обґрунтування та вирішення в правовому полі залишається забезпечення ефективного механізму контролю за дотриманням вимог відкритості та прозорості у місцевих органах влади. Акцентовано увагу на тому, що розвиток системи відкритості міст України сприятиме покращенню якості життя громадян, збільшенню довіри до влади та забезпечить ефективність процесів боротьби з корупцією.