ЦИФРОВІЗАЦІЯ БІЗНЕС-ПРОЦЕСІВ ПРОМИСЛОВИХ ПІДПРИЄМСТВ - Зуб, Парасковія; Калач, Ганна (Ekonomìka ta suspìlʹstvo, 2021)
Стаття присвячена дослідженню процесів цифрової трансформації бізнесу. Розглянуто основні елементи цифрових перетворень: робота з клієнтами, операційні бізнес-процеси та бізнес-моделі підприємства та наведено їх характеристику. Проаналізовано способи та основні етапи проведення цифровізації бізнес-процесів промислового підприємства. Визначено, що методологія цифровізації бізнес-процесів підприємства базується на опорних концепціях інформаційних систем, які еволюціонували. Цифровізація найбільше впливає на такі складові бізнес-процесів як: взаємодія з клієнтами, вартісна пропозиція та управління внутрішньою інфраструктурою. Охарактеризовано найбільш розповсюджені елементи інтегрованого інформаційного середовища, що використовують промислові підприємства для автоматизації усіх бізнес-процесів. Запропоновано промисловим підприємствам розробити власні карти цифрових трансформацій, що дозволить сконцентрувати ресурси на найбільш перспективних напрямах розвитку.