ЗЕЛЕНЕ УПРАВЛІННЯ БІЗНЕС-ПРОЦЕСАМИ: ТРАНСФОРМАЦІЯ УПРАВЛІННЯ В УМОВАХ РОЗВИТКУ ЕКОЛОГІЧНОГО ПІДПРИЄМНИЦТВА - Степчук, Євгеній (Ekonomìka ta suspìlʹstvo, 2024)
Стаття присвячена дослідженню концепції зеленого управління бізнес-процесами в сучасних економічних реаліях. В умовах розвитку екологічного підприємництва переформатування управління бізнес-процесами стає важливим чинником зростання економічної системи. У дослідженні проаналізовано основні трактування поняття «зелене управління бізнес-процесами» провідних дослідників цього напрямку, що дозволило виділити ключові аспекти його впровадження на підприємстві. Розглянуто еволюцію підходів оцінки ефективності управління бізнес-процесами та його переформатування завдяки введенню додаткового вектору, для поєднання економічної вигоди та принципів сталості підприємства. Окреслено основні фактори, що впливають на трансформацію підприємств у напрямку зеленого управління, визначено роль та можливість контролю організації процесів, які спонукають компанії до змін в напрямку зеленого управління бізнес-процесами.